donderdag 6 mei 2010

6 mei 2010

-Opnieuw een Zuid-Europa-dag op de bekende Europese aandelenmarkten. Na gisteren wordt vanmorgen echter wat meer de kat uit de boom gekeken. Er is wel erg veel belangstelling (omzetten) voor de financiers, maar opvallende koersbewegingen zijn schaars. De indices bewegen een beetje rondom de slotstanden van woensdag.

-Langzaam maar zeker is te zien dat de financiële markten bereid gaan zijn de ontstane financiële realiteiten onder ogen te zien. Ten aanzien van Griekenland is dat ondertussen wel gebeurd en dat er beter gekeken wordt naar andere Zuid-Europese landen is ook wel duidelijk. Het acceptatieproces gaat overigens wel met horten en stoten. Er wordt nog steeds om de landen met de echte problemen heen gekeken. En dan hebben we het natuurlijk over het VK en de VS. Een 'leuk' detail om dit te illustreren; alleen de overheidsschuld van de provincie New Jersey in de VS is al ongeveer net zo groot als die van het land Griekenland.

-Er wordt nu ook weer een ontzagwekkende hoeveelheid onzin uitgekraamd over de recente koersontwikkeling van de euro ten opzichte van de dollar. Zoek in dat verband eens op wat de koers van de euro 10 jaar geleden was.

-Verkiezingen in het VK. Probeer zo snel alles te negeren wat er over gezegd en geschreven wordt. Het VK is een financiële bananenrepubliek en geen van de drie partijen heeft ook maar iets zinvols bedacht om die situatie aan te pakken. Meer problemen op komst, andere smaakjes zijn er voorlopig niet.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten