donderdag 27 mei 2010

27 mei 2010

-Hogere koersen op de bekende Europese aandelenmarkten. That's it.

-Het blijft ons verbazen hoe de verantwoordelijke autoriteiten in ongeveer alle landen in staat blijven zichzelf te overtuigen van alle niet ter zake doende dingen die ze vertellen en doen. In Nederland bijvoorbeeld lijkt er maar een serieus probleem te zijn: wel/geen/hoeveel hypotheekaftrek. De vergrijzing, de opgetelde schuldenposities, de toekomst van het financiƫle stelsel en het herstel van de economische groei, om eens wat zaken te noemen, lijken er allemaal niet zo toe te doen. Als de hypotheekaftrek maar geregeld wordt. Hoezo de grootste crisis in 80 jaar? En achterin de bus blijven we maar in een herstel geloven. Ongelofelijk.

-Ander goed nieuws. We gaan proberen de koopkracht van de ambtenaren te handhaven. Dat het geld daarvoor op tafel gebracht moet gaan worden door grote groepen mensen (denk aan kleine ondernemers en zzp-ers) die hun eigen koopkracht fors hebben zien krimpen, vinden de politici blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.

-Nog meer goed nieuws. Als er niets gaat veranderen, kan het economisch herstel doorzetten, aldus de OESO. Puntjes als toekomstige aanpassingen in de geƫxplodeerde begrotingstekorten en zwaar gemanipuleerde korte rentetarieven worden als risico's bij bovenstaande uitspraak gezien. Met die punten in gedachten, hoe groot denkt u dan dat de kans is dat het het herstel ook daadwerkelijk gaat doorzetten?

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten