woensdag 5 mei 2010

4 mei 2010

-De ontwikkelingen met betrekking tot Griekenland blijven de gemoederen op de bekende Europese aandelenmarkten bezig houden. En het vertrouwen in een goede afloop ervan wordt niet groter met als gevolg veel wat lagere noteringen. De beleggers hebben in ieder geval voorlopig wat minder oog voor het nieuws van individuele bedrijven.

-Griekenland dus. Het blijft natuurlijk opmerkelijk hoe lang het geduurd heeft voor er een concreet en serieus plan op tafel is gelegd. Per slot van rekening speelt dit verhaal al sinds begin januari. Volkomen duidelijk is dat de verantwoordelijke autoriteiten maar niet willen begrijpen dat de financiƫle markten alleen maar nerveuzer worden als er niets zichtbaar wordt van een mogelijke oplossing voor een ontdekt probleem. Uitstel en discussie zorgen alleen maar voor veel hogere rekeningen.

-Dat de gemiddelde Griek niet staat te juichen bij die saneringsplannen is niet vreemd. Jaar in, jaar uit wordt er nergens naar gekeken, is alles best en financieren de Europese beleggers voor een prikkie alles wat de Grieken tekort komen. En dan moet het ongeveer van de ene op de andere dag allemaal anders gaan. Ook hier zien de verantwoordelijke autoriteiten er niet best uit.

-In de VS waren de roze zonnebrillen gisteren weer helemaal enthousiast over de cijfers over de bestedingen van de Amerikaanse consumenten. Uiteraard is er geen seconde gekeken naar details in dat persbericht. Daaruit blijkt namelijk dat de lonen en salarissen nauwelijks stijgen, dat uitkeringen en subsidies wel sterk toenemen en dat die Amerikanen ook behoorlijk wat geld van de spaarrekeningen afhalen. Bij AFS denken we niet dat op deze manier besteden kan blijven duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten