dinsdag 11 mei 2010

11 mei 2010

-Na de euforie van gisteren worden er vanmorgen wat winsten genomen op de bekende Europese aandelenmarkten. Veel wat lagere noteringen dus, met omzetten die met uitzondering van die voor de financials, niet veel voorstellen.

-De grote vraag is natuurlijk of de Europese plannen die zondagavond bekend zijn gemaakt voldoende gaan zijn om het sentiment op de financiele markten te keren. Als naar de koers van de euro gekeken wordt, is dat zeker niet zo. De euro/dollar koers is al weer terug bij af. Blijkbaar zijn de valutahandelaren erg sceptisch over de inhoud van de plannen. Nu maar eens wachten op wanneer in obligatieland het dubbeltje gaat vallen. Over de aandelenbeleggers hoeven we het in dit verband niet te hebben. Die zijn zo goedgelovig dat ze ook bereid zijn om te geloven dat babies door de ooievaar gebracht worden.

-Terug naar de echte wereld, die van de Amerikaanse economie bijvoorbeeld. Daar zijn de resultaten van hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac bekend geworden. En uit die resultaten kan maar een conclusie getrokken worden: van herstel op de Amerikaanse huizenmarkt is echt geen enkele sprake. Sterker, de problemen daar nemen alleen maar verder toe. Dat bijna een kwart van alle hypotheekbezitters in de VS een hypotheek heeft die nu hoger is dan de waarde van het pand is een andere factor die weinig vertrouwen in de toekomst geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten