vrijdag 14 mei 2010

14 mei 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen niet best. Er zijn nauwelijks plusjes te vinden en er staan series behoorlijke minnen, met omzetten die weinig voorstellen. Het is de onzekerheid met betrekking tot de ontwikkelingen in Zuid-Europa die weer aan het toenemen is.

-En niet alleen op de aandelenmarkten. Op de valutamarkten gaat het namelijk nog een stuk harder. Lees: de koers van de euro is behoorlijk terrein aan het prijsgeven ten opzichte van de dollar. Blijkbaar hebben de valutahandelaren maar weinig op met de plannen die de afgelopen dagen in Spanje en Portugal bekend zijn gemaakt en is men bang voor meer/grotere problemen in de toekomst. Nogmaals, die koersdalingen zijn primair een indicatie van het ontbreken van vertrouwen in een oplossing van de onderliggende problemen.

-Dat neemt niet weg dat de Spaanse en Portugese plannen wel de eerste aanzetjes zijn om in ieder geval de onderliggende problemen aan te pakken. Misschien kunnen de verantwoordelijke autoriteiten op andere plaatsen hier eens een voorbeeld aan nemen. Tot nu toe hebben de opgetelde acties alleen maar geleid tot meer onzekerheid en alsmaar oplopende rekeningen zonder dat er ook maar geprobeerd is iets op te lossen.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten