maandag 7 februari 2011

-Willen we hogere koersen, dan zorgen we daar toch gewoon voor. Lekker kopen dus, en vooral nergens naar kijken en nergens over nadenken. En zo staan alle bekende Europese aandelenindices vanmorgen duidelijk hoger dan de slotstanden van vrijdag.

-Afgelopen vrijdag waren er de laatste cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het was een grote brij van herzieningen, aanpassingen, correcties en nog veel meer, maar het grote beeld was niet prettig. Om het eens voorzichtig te formuleren. Met name het gegeven dat nog steeds iedere maand veel mensen zich helemaal terugtrekken van die arbeidsmarkt, geeft zwaar te denken. Dat past eenvoudigweg niet bij een economie waar het beter mee zou gaan.

-Nog meer 'goed' nieuws uit de VS betreft de ontwikkeling van de rente. Ondanks het grootschalig kopen van staatsleningen door de Fed (QE) is die rente aan het oplopen. En niet zo'n beetje ook. Blijkbaar is de angst voor inflatie toch aan het toenemen. In aandelenland weet men dit uiteraard volkomen te negeren, maar die oplopende rente is echt een dikke min voor die economie daar.

-In de eurozone zijn de verantwoordelijke autoriteiten druk met het opzetten van het steunfonds (EFSF) voor landen die mogelijk in problemen komen. Het leek even de goede kant op te gaan, maar de meningsverschillen beginnen weer op te lopen. En dus gaat de twijfel bij de financiele markten over het vinden van een oplossing voor de problemen ook weer toenemen. Met alle onprettige consequenties vandien.

-En in euro-aandelenland blijven we gewoon lekker kopen. Ongelofelijk. Er bestaan wat gezegdes over ezels, maar blijkbaar denken beleggers dat die op geen enkele manier op hun van toepassing zijn. Over zelfbedrog gesproken.

1 opmerking:

  1. Het ene moment hoor ik Jan Kees de Jager zeggen dat het een tandje minder kan met de garanties. Daarna hoor ik hem op een andere zender praten over extra garanties??

    De ellende met beroepspolitici is dat ze hun functie vanuit hun carriere-perspectief beschouwen. De lange termijn zal ze worst zijn.

    Wordt tijd dat we met zijn allen in opstand komen.

    BeantwoordenVerwijderen