vrijdag 18 februari 2011

-Kijken en bekeken worden, dat is wat er vanmorgen op de bekende Europese aandelenmarkten gebeurd. Omzetten en koersbewegingen stellen dus helemaal niets voor, met uitzondering van die van TomTom dan, wat vanmorgen met resultaten kwam. Er is wel meer nieuws, maar dat is alleen onder het tapijt terug te vinden.

-Gisteren in de VS een aantal tegenvallende macro-economische cijfers. Zo wordt het nieuws uit de arbeidsmarkt minder prettig en waren ook de laatste cijfers over de inflatie niet goed. Nog geen reden om erg nerveus te worden, maar wel om goed op te gaan letten.

-Dit weekend weer een G-20 bijeenkomst. Verwacht er maar niet teveel van. De uitgangsposities van de deelnemende landen lopen simpelweg te ver uit elkaar om het ergens over eens te worden. Denk aan de verschillende groeicijfers, aan verschillen in tekorten en aan verschillen in inflatie, om eens wat dingetjes te noemen. Bovendien lijkt het op allerlei plaatsen in de wereld weer wat beter te gaan dus de concessiebereidheid is ongeveer nulplus.

-Opmerkelijk zijn ook vaak de verschillen tussen cijfers die door overheidsorganisaties worden verzameld en cijfers over dezelfde onderwerpen die door particuliere organisaties bij elkaar worden gebracht. Met name over het consumentenvertrouwen en de werkgelegenheid wil het nieuws wel eens anders zijn. U begrijpt ongetwijfeld waar de 'beste' berichten vandaan komen.

-Resultaten TomTom. Op jaarbasis zag het er allemaal nog wel aardig uit, maar de vierde kwartaal resultaten vielen behoorlijk tegen. En het vierde kwartaal is voor TomTom altijd met afstand het belangrijkste. De gegeven verklaringen ervoor gelooft het bedrijf zelf niet eens dus de beleggers al helemaal niet. Voorlopig staat de koersteller op -8%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten