woensdag 23 februari 2011

-Ook vanmorgen wil de stemming er op de bekende Europese aandelenmarkten niet inkomen. Veel wat lagere noteringen met omzetten die niet bijzonder zijn. Nieuws is er meer dan voldoende, en zeker een aantal Nederlandse bedrijfsberichten ziet er best aardig uit, maar handelaren/beleggers hebben meer oog voor alle mogelijke consequenties van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

-Gisteren in de VS weer een aantal cijfers. Met afstand het belangrijkste nieuws betrof natuurlijk de ontwikkeling van de huizenprijzen. Die dalen weer behoorlijk. Dat daar door de pennenlikkers nagenoeg geen aandacht aan werd besteed, kan ondertussen niet meer als een verrassing komen. Dat diezelfde pennenlikkers buitengewoon veel aandacht gaven aan een lichte verbetering van het consumentenvertrouwen was net zomin een verrassing. U weet ondertussen wel hoe extreem asymmetrisch er wordt omgegaan met het nieuws.

-Er was ook goed nieuws. Op meerdere plaatsen in euroland begint er meer aandacht te komen voor het herstructureren van schulden om uit de problemen te komen. Voormalig ECB-topeconoom Issing stelde dat de Grieken waarschijnlijk gebaat zijn bij zo'n herstructurering, alleen moet daar op gewacht worden tot dat de financiële markten een stuk rustiger zijn geworden. En de Britse Financial Times schrijft dat voor de situatie in Ierland andere oplossingen beter zijn dan die waar tot nu toe voor gekozen is.

-Voor de rest dachten wij vanmorgen even dat het 1 april was in plaats van 23 februari. In de Wall Street Journal liet Nout Wellink weten wel beschikbaar te zijn als opvolger van Jean Claude Trichet als president van de ECB. Nout heeft blijkbaar nog nooit gehoord van het woord 'schaamte'. Onder het toezicht van Nout is het Nederlandse financiële stelsel geimplodeerd (om over allerlei andere akkefietjes als DSB en Icesave maar te zwijgen) en Nout denkt dat dat geen beletsel is voor een mooie promotie.
Voor de zoveelste keer wordt duidelijk dat het zelfreinigende vermogen van de verantwoordelijke autoriteiten nul is. En het dan ook nog gek vinden dat het vertrouwen van het publiek in die autoriteiten alleen maar verder onder druk komt te staan. In welk parallel-universum leven die mensen?

1 opmerking:

  1. Wie kan er nu werkelijk verbaasd zijn over de rol van Nout Wellink? De "beste" man is o.a. lid van de CFR. Hij is zeer capabel. Het is alleen jammer dat hij is overgelopen naar de Dark Side. Het gaat slechts om één belang. Die van de banken en dat is ondergeschikt aan ons belang. Als de man in de straat zou inzien dat we met een stel boeven hebben te maken dan zou er een revolutie ontstaan zoals in het M-O.

    BeantwoordenVerwijderen