vrijdag 31 augustus 2012


- Het wordt erg eentonig, maar ook vanmorgen gebeurt er ongeveer niets op de bekende Europese aandelenmarkten. En net zo eentonig is de reden daarvoor: het wachten op de speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke,straks op die conferentie in de VS.

- Waarom handelaren/beleggers in de eurozone niet verder komen dan dat, is een groot raadsel. In de eurozone zelf zijn immers nog wel een aantal dingen op te noemen die de verkeerde kant op aan het gaan zijn. Dingen waar gewoon op gereageerd hoort te worden. Neem bijvoorbeeld de economische ontwikkelingen. Gisteren werd bekend dat de detailhandelsverkopen in een aantal landen behoorlijk onder druk staan. Niet echt een herstel-verhaal. 

- Er kan ook even worden stil gestaan bij de laatste uitspraken van de Chinese premier Wen. Die verklaarde dat de Chinese regering nog wel bereid is om eurobonds te kopen, maar pas als er door een aantal Europese landen keiharde garanties afgegeven gaan worden inzake structurele hervormingen in die economie├źn. Misschien dat de 'gooi-er-maar-geld-tegenaan-en-het-komt-allemaal-goed' - club hier eens over kan nadenken. Mario en Angela kunnen de eurozone niet redden, dat moet in de verschillende hoofdsteden gebeuren. 

- Als illustratie van de onprettige ontwikkelingen in de wereldeconomie kunnen de cijfers die uit Japan komen, gebruikt worden. Allemaal tegenvallertjes. Het maakt niet uit waar u naar kijkt. 

- En wat gaat Ben B. straks doen? Ons idee? Hij gaat geen concrete maatregelen voorstellen, maar wel beloven dat als het nodig is, de Fed met volgende maatregelen zal komen.

1 opmerking:

  1. Kees,
    heb je de Soros acties van de laatste dagen gezien? Geeft niet veel hoop op herstel.. De zoveelste negatieve impuls. Je zou bijna denken dat er totaal andere belangen spelen.
    Gr George

    BeantwoordenVerwijderen