donderdag 9 augustus 2012


- Het is vanmorgen opnieuw erg rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen, op de altijd aanwezige uitzonderingen na (deze keer Aegon), maar weinig voor. Nieuws is er meer dan voldoende en de inhoud ervan ook volkomen duidelijk, maar de bereidheid van handelaren/beleggers om die realiteit te accepteren, is nul. 

- Het grote beeld in de eurozone is simpel. De financieel economische realiteit verslechtert per dag en de bedrijfsberichten vallen steeds meer tegen, maar de hoop dat de monetaire autoriteiten toch een oplossing van alle problemen gaan vinden, zorgt ervoor dat al die berichten genegeerd worden. Dat al het eerdere optreden van diezelfde autoriteiten alleen maar voor meer problemen heeft gezorgd, doet totaal niet ter zake. 

- Vandaag nieuwe macro-tegenvallers uit Frankrijk, het VK, Nederland en Duitsland, om over de laatste serie cijfers van bedrijven maar te zwijgen. Daar is het grote afboeken begonnen van eerdere, veel duurdere overnames. Exclusief alle tegenvallers zien de resultaten er overigens nog aardig uit. U begrijpt dan ondertussen wel waar handelaren/beleggers zich op concentreren.  

- In de VS is het beeld overigens in grote lijnen hetzelfde. De namen en rugnummers zijn anders, maar het proces niet. 

1 opmerking:

  1. Kees, wanneer post je terug op je blog?
    Ik mis je dagelijkse commentaar. Ik denk trouwens dat we ons dit najaar aan vuurwerk op de markten mogen verwachten

    BeantwoordenVerwijderen