dinsdag 7 augustus 2012


- En opnieuw is de stemming op de bekende Europese aandelenmarkten wel vriendelijk. Meer plusjes dan minnetjes dus, met omzetten die overigens niet bijzonder zijn. Erg opmerkelijk blijft dat natuurlijk wel, want echt nagenoeg alle berichten of ze nu komen van de bedrijven of over de economie gaan, ze zijn slecht en vallen tegen. 

- Kijk daarvoor alleen maar naar de tweede kwartaal resultaten van de bedrijven. Er moeten wel erg veel bedrijven forse winstdalingen en verliezen melden. En om het dan nog wat erger te maken, zijn de uitspraken met betrekking tot de toekomst vaak erg voorzichtig en terughoudend. 

- Gelukkig zijn er op dit moment veel mensen op vakantie. Dus worden er minder domme dingen gedaan, worden er minder domme uitspraken gedaan en lezen we minder domme verhalen. Helaas gaat deze periode maar een paar weken duren. 

- Opmerkelijk is ook de kloof tussen de sportieve prestaties van de Britse atleten tijdens de Olympische spelen en die van de Britse economie. Die atleten zijn serieus succesvol terwijl de economie blijft wegzakken. Het VK begint steeds meer op een derde wereldland te lijken. Want de typische kenmerken voor een derde wereldland zijn (enorm begrotingstekort, enorm handelsbalans-tekort, zeer scheve inkomensverdeling en een grote afhankelijkheid van een sector) zijn ook van toepassing op het VK. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten