dinsdag 12 oktober 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen aan de flauwe kant. Over een breed front noteren de koersen wat lager met omzetten die iets hoger zijn dan de dagen hiervoor. Nieuws is er voldoende, de inhoud ervan niet best, maar handelaren/beleggers blijven zich vastklampen aan toekomstige akties van de Fed.

-Die akties van de Fed moeten ervoor gaan zorgen dat het financieel-economische tij dan ten goede gaat keren. Het besef dat alle akties van de afgelopen jaren tot nu toe niet zo veel positiefs hebben opgeleverd, wordt voor het gemak maar even genegeerd. Deze keer gaat het wel lukken, tenminste daar zijn de financiele markten zichzelf van aan het overtuigen.

-In de tussentijd wordt er weer meer getwijfeld over het economische herstel. De laatste indicatoren van de OESO laten zien dat de groei van de wereldeconomie aan het afzwakken is. Niet in alle landen, maar wel op redelijk wat plaatsen. Met name in China lijkt het minder spectaculair goed te gaan. (En dat is dus inclusief alle maatregelen die overal genomen zijn.)

-Opmerkelijk blijft hoe het de hotemetoten maar niet lukt andere teksten te formuleren dan dat er maar weinig aan de hand is, dat het binnenkort beter gaat en meer van dat soort onzin. En vindt men het raar dat het grote publiek zich blijft verzetten tegen de invoering van allerlei maatregelen. Zo weinig mogelijk uitleggen en wel verwachten dat iedereen doet wat er voorgesteld wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten