maandag 6 september 2010

3 september 2010

-Op de bekende Europese aandelenmarkten zit de stemming er wel in. Bijna alleen maar iets hogere noteringen met omzetten die overigens niets voorstellen. Nieuws is er voldoende en de bereidheid om daar zo welwillend mogelijk naar te kijken is weer 100%.

-Straks worden in de VS de laatste cijfers over de arbeidsmarkt gepubliceerd. Gegeven de peilloos diepe kloof die in de VS tussen Wall Street en Main Street ontstaan is, kan daar door de roze brilllen ook nog wel positief op gereageerd worden als het getal minder erg dan gevreesd is. Op Main Street gaat het beeld natuurlijk gewoon keihard alleen maar somber zijn.

-In de eurozone waarschuwt ECB-president Trichet wel voor afzwakkende economische groei, maar stelt tegelijk dat er geen sprake gaat zijn van een 'double dip'. Dat hopen wij natuurlijk ook, maar veel vertrouwen hebben we er niet in. Daar gaan de komende bezuinigingen van de overheden en bijvoorbeeld de toenemende zorgen over de pensioenen wel voor zorgen.

-Nieuwe afspraken over het Europese toezicht op de financiƫle sector. Na meer dan drie jaar gaat er dan iets gebeuren. Wij hebben er een hard hoofd in dat diezelfde sector hier ook maar een heel klein beetje nerveus van wordt.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten