vrijdag 11 maart 2011

-Het wil ook vanmorgen niet lukken op de bekende Europese aandelenmarkten. Teveel tegenvallertjes in combinatie met te weinig meevallertjes zorgen opnieuw voor een flauwe stemming. De omzetten stellen niet veel voor, maar er staan wel bijna alleen maar minnetjes op de borden. En dan komen daar de berichten over de aardbeving in Japan nog overheen.

-Die bovengenoemde tegenvallertjes zitten echt overal. In de VS gisteren slechte cijfers met betrekking tot het begrotingstekort over de maand februari en de handelsbalans en ook het nieuws uit de arbeidsmarkt was matig. Voeg daar volgende dalingen van de huizenprijzen aan toe en de stemming op Wall Street gisteren wordt een stuk begrijpelijker.

-In Europa is het beeld niet erg anders. Tegenvallertjes in allerlei landen op allerlei terreinen. In Spanje gaat het over de banken, in Duitsland en Engeland over de inflatie en in 'Brussel' over het EFSF en de stress testen voor de banken.

-Ook uit China beginnen onprettiger verhalen te komen. De inflatie daar loopt behoorlijk op en de premier van het land voelde zich geroepen om op een congres voor hotemetoten te waarschuwen voor de toenemende corruptie op alle mogelijke terreinen. De realiteit op de grond voor het grote publiek is dan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat die corruptie al volledig uit de hand gelopen is. Daar gaan we meer van horen/over lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten