-Het is vanmorgen extreem rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen niets voor. Nieuws is er wel, maar de bereidheid om daar voor de hand liggende conclusies uit te trekken is weer geruststellend minimaal. Omdat er meer minnetjes dan plusjes staan noteren de indices wat lager.
-Gistermiddag wisten veel handelaren/beleggers zich weer op te trekken aan een meevallend cijfertje uit de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal aanvragen voor een ww-uitkering kwam lager uit dan verwacht. Niets mis mee, maar veel belangrijker is natuurlijk dat er meer nieuwe banen bijkomen. Over factoren als de invloed van robotisering, verplaatsingen van fabrieken, bezuinigingen bij de lokale en regionale overheden en de 99-ers hebben we het in dat verband dan ook maar even niet.
-Ander nieuws uit de VS betrof de ontwikkeling van het begrotingstekort. Voor iedere $ 1.000 die de regering binnenkrijgt, worden er bijna $ 1.600 uitgegeven. Wat denkt u? Is dat op korte termijn goed voor de groei? Nog een vraag. Wat denkt u dat er met de economie gaat gebeuren als de regering-Obama wat anders over die megatekorten gaat denken? En: hoe goed gaat dan eigenlijk met die economie als de overheid zich geroepen voelt om dit te doen?
-In Nederland zijn er plannen uitgelekt van het ministerie van financien om meer grip te krijgen op de toezichthouders. Wel enigszins begrijpelijk, want diezelfde toezichthouders hebben natuurlijk volkomen gefaald. Even voor de Nout-fans; een jaar of zes/zeven geleden hadden we in Nederland een tamelijk gezond financieel stelsel. Hoe dat er nu voor staat mag bekend zijn. Als dat geen falen van de toezichthouders is geweest, dan moet het woord 'falen' uit de Dikke van Dale worden geschrapt. Dat de politiek dan moeite krijgt met die zo belangrijk geachte onafhankelijkheid van het toezicht is niet vreemd.
-Meer DNB. Via de rechter heeft DNB een klein pensioenfonds gedwongen een gedeelte van hun goudposities te verkopen. Volgens de bank was het belang van de goudposities van dat fonds te groot waardoor de mogelijke risico van forse prijsdalingen en een afnemende dekkingsgraad te hoog zouden zijn. Opmerkelijk.
vrijdag 11 februari 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geeft aan waar weer DNB de belangen van de pensioenfondsen ziet: bij de Financiƫle industrie. Boodschap: Het geld is van de Staat NIET van de werknemers.
BeantwoordenVerwijderen"Eet poep, miljoenen vliegen gingen je voor!"
http://www.zerohedge.com/article/here-comes-executive-order-6102-qe-generation-dutch-central-bank-orders-pension-fund-sell-it
BeantwoordenVerwijderenBTW een jaar of zes zeven geleden een tamelijk gezond financieel stelsel? Ik geloof er niks van. De geldkranen stonden toen al minstens een decade wijd open. Net zoiets als "het gaat prima!" roepen, halverwege de rand van de afgrond en de bodem.
BeantwoordenVerwijderenprwknd.
Niks gezond financieel stelsel. Het is al tientallen jaren ziek en eigenlijk een pyramidespel. De banken zijn als de dood dat men uit het fiat-papier (geld) vlucht naar goud en zilver. Vandaar dat crimineel Wellink op zijn strepen gaat staan. Die man hoort achter tralies samen met zijn kornuiten.
BeantwoordenVerwijderenWhatever, het kaartenhuis gaat omvallen. En 2008 zal daar daarbij vergeleken kinderspel zijn.